söndag 27 november 2011

Real Steel

Atom is the bot to watch!!! Nu skall vi få se på riktigt stål...eller?!
Ah, en ny sport- eller ett nytt sätt att utföra en gammal sport. Robotar som boxas. Den snygge Hugh Jackman spelar Charlie Kenton, en man som har det tufft ekonomiskt just för tillfället. Han har även ett förflutet som proffsboxare, men kan han ha nytta av det nu?

Charlie är killen som absolut inte har en aning om vad han håller på med, han investerar i robotar och försöker tjäna pengar på matcher där han styr roboten. Det är TVspelsteknik kan vi säga och handlingen utspelar sig i framtiden. Charlie har också en 11årig son, Max (Dakota Goyo- spelade unge Thor) som han inte träffat någonsin. När mamman dör (vi får aldrig veta vad som hände henne) korsars deras vägar. Charlie ser chansen att tjäna pengar på situationen, och han säljer i princip sin son. Men dealen är att han skall ta hand om Max under sommaren, och självklart skapas en relation mellan far och son då. Max har dessutom ett robot-boxnings-intresse.

När Charlie förlorat två av sina robotar under en kort tid finns det inte pengar till en ny, utan Charlie beger sig till en typ av bevakad soptipp för att leta robotdelar och bygga en ny. Max hänger med och hamnar i knipa, men blir räddad av en färdiganvänd robot. Max ser detta som ödet och envis som sin far lämnar han inte soptippen utan roboten.

Det är en ganska intressant filmidé, och länge väntar jag på smarta Japaner och Sydkoreaner...och jag får iallafall en Japan med i filmen. Men nog skulle man kunna jobbat mer på repliker och manus. Dakota Goyo är en aning överspelad, och Max har ibland fått storhetsvansinne och det bler mer jobbigt än komiskt. Ett plus är att man tagit bort kärlekshistorien, det finns kärlek med i filmen ändå så klart, men det är ingen obligatorisk sexscen med mellan Hugh Jackman och Evangeline Lilly. Robotorna är ok och det är skoj när Charlie skall slåss mot roboten Zeus, ja han styr deras egna robot Atom genom skuggtekniken.

Filmen är absolut en biofilm, men man skall gilla action och ha ett öppet sinne...dessutom blir jag förvånad när jag ser att det skall komma en uppföljare och slutet är väldigt avslutande...får se vad det kan bli av det.

Betyg: 3.a
Real Steel (2011)

Inga kommentarer: