tisdag 29 november 2011

Djungelboken

Då går vi tillbaka i tiden och lämnar Disneys renässans. Klassiker 19 kom 1967 och heter Djungelboken den hamnar på 2.a plats!!
Det är Bagheera som berättar historien om människovalpen Mowgli som han en dag hittar i djungeln. Bagheera vet först inte vad han skall göra, men kommer sedan på att en varg precis fått ungar och tar dit Mowgli.
Anledningen till att Bagheera inte tog Mowgli till människobyn var att den låg för långt bort. Men en dag måste pojken tillbaka till människorna, dessvärre verkar Mowgli ha det väldigt bra i vargfamiljen.
En dag kommer den onda tigern Shere Khan till området där Mowgli lever, och hans avsikt är att döda människobarnet och de som beskyddar honom. Shere Khan hatar människor!!! Känner ni igen rösten...Ja, det är inte konstigt. Shere Khans röst är Olof Thunbergs röst, mannen bakom Bamse och en rad andra Disney figurers röster.
Bagheera skall ta Mowgli till människobyn, men det blir svårare än väntat. Mowgli vill inte lämna djungeln. På äventyret får vi träffa den hypnotiserande ormen Kaa...
elefanterna...
den tokiga björnen Baloo...
King Louie...
och Gamarna får vi inte glömma.
Till slut efter mycket spänning och drama kommer Mowgli fram till människobyn. Baloo och Mowgli har svårt att ta farväl, men djungelflickan får Mowgli på andra tankar. Men som så ofta är slutet inte det viktiga, utan äventyret dit. Detta är en klassiker bland klassiker! Den kommer alltid vara en klassiker.

Djungelboken (1967)

Inga kommentarer: