onsdag 13 januari 2010

W

En film som kom 2008 och passerade obemärkt. Oliver Stone gjorde ett hyffsat försök att skildra George W Bush liv och presidentskap. Det mest tacksamma i filmen är skådespelarna. Som George W Bush ser vi Josh Brolin som jag tycker gör ett jättefint jobb, han väljer oftast intressanta roller och var bra i No Country for Old Men, 2009.

Som Laura Bush ser vi Elisabeth Banks, som inte riktigt slagit igenom på vita duken...och kommer nog aldrig göra det heller. Hon är lite av en TV-serie skådis, vi har bla sett henne i Scrubs. Mamma Bush, eller Barbara Bush spelas av den väletablerade skådespelerskan Ellen Burstyn som jag mest mins från Requiem for a Dream, 2000. För mig var hon helt klart bäst i den filmen, här har hon inte samma utrymme, men man blir inte besviken. James Cromwell, som är en av USA mest kända birollsskådisar, han är med i allt känns det som, här spelar han George W Bush Sr. Richard Dreyuss, som inte heller har slagit igenom men kan ses lite här och var, spelar Dick Cheney.

Dessutom finns en hel drös med andra kända skådisar med som gestaltar andra kända politiker i USA, så vist är det intressant att se denna 129 minuter långa berättelse om en relativt avskydd man. Men tyvärr känner jag inte att Oliver Stone har gjort den, den är lite för stel/rak/simpel, men är man intresserad av ämnet skall man se den.

Tillfälle: Ikväll TV 1000 drama 20:00

Inga kommentarer: