tisdag 19 januari 2010

Notorious

Inatt blir det svart/vit film från 1946 med Cary Grant och Ingrid Bergman. Cary Grant som spelade in en hel drös med filmer innan han gick bort 1986. Bland annat Arsenic and Old Lace (1944), North by Northwest (1959). Ingrid Bergman som fick tre Oscars innan hon gick bort 1982. Första fick hon för Gaslight (1944) och andra för Anastasia (1956) båda för bästa kvinnliga huvudroll. Den tredje fick hon för bästa kvinnliga biroll i filmen Murder on the Orient Express (1975). Det är Alfred Hitchcock som regisserat Notorious, detta mästerverk, så inte missa den nu!!!!

Det här är av de bättre Film-Noir/Romance/Thriller jag sett, och gillar man gamla klassiker så finns det ingen ursäkt att inte se denna film...ingen tenta eller jobb i världen skulle kunna få mig att missa den. Dessutom är den bara 101min lång.

Det handlar om Alicia Huberman (Ingrid Bergman) vars far jobbade åt Nazi-tyskarna och dömdes för förräderi. Fadern har sedan begått självmord i fängelset. Nu tar den amerikanske agenten T.R. Devlin (Cary Grant) kontakt med Alicia och vill att hon infiltrerar sig bland Nazi-tyskar i Rio de Janeiro, Brasilien, för att spionera. Alicia känner skuld pga hennes faders svek till landet och dessutom faller hon för Devlin och går med på att jobba för honom. Men det blir farligare och farligare, speciellt när hon inser att hon måste in djupare bland Nazisterna för att utföra uppdraget.

Kl. 00:00 på SVT 1 kan ni se filmen.

Inga kommentarer: