torsdag 14 januari 2010

El Maquinista

En spansk film från 2004 som på svenska heter Maskinisten. Christian Bales, spelar huvudrollen Trevor Reznik, fick stor uppmärksamhet vid inspelningen till denna film då han gick ner extremt mycket i vikt och såg ut som en fånge från ett konsentrationsläger, Bale är killen som spelar Batman och John Conner i den senaste Terminatorfilmen om ni skulle ha missat honom.

Filmen regisserades av Amerikanen Brad Anderson som just nu pysslar med TV-serien Frindge, som är en bra serie och sänds på kanal 5 kl 22.00 torsdagar här i Sverige. Filmen kan kategoriseras som en Thriller/horror/mystery- alltså en spännande, lite psykiskt störd och mystisk film...

Det kan tyckas vara konstigt att filmen ses som en Spansk film, då regissör och många av skådisarna, därmed även talet i filmen är Engelska. Jennier Jason Light spelar Stevie, och Michael Ironside spelar Miller.

Filmen handlar om en maskinist som inte har sovit på ett helt år, han lider av insomnia, och det har gått så långt så han börjar undra om han håller på att bli vansinnig/knäpp. Han förföljs av en arbetskollega som inte riktigt verkar existera, men han får post-its lappar på kylen från någon...klurigt värre, och ni som sett American Psycho, 2000 vet ju att Christian Bale kan spela lite lätt vansinning utan problem.

Filmen är dessutom snyggt gjord. Väl värd att se, redan ikväll 22.30 på SVT 2

Inga kommentarer: