tisdag 12 januari 2010

Superbad/Supersugen

Alla ni som har TV1000 Family- jag vet vad ni skall kolla på ikväll!!! Superbad kom 2007, Greg Mottola har regisserat filmen, 2009 kom han ut med Adventureland som också är en bra komedi men inte riktigt i samma klass som Superbad. Seth Rogen är medverkande och har även haft med manuset att göra. Han är en av USA's roligaste killar just nu, tillsammans med Will Ferrell (som inte är med i filmen).


I filmen ser vi en hel drös med talangfulla skådisar inom komedigenren, de flesta för mig helt nya när filmen kom. Nu, tre år senare, har man sett dom lite här och var. Jonah Hill, som spelar Seth, slog igenom i the 40 Year Old Virgin, 2005 men gjorde innan den I Heart Huckabees, 2004. En annan kille som vi bland annat såg i Juno, 2007 är Michael Cera, här spelar han Seths bästa vän, Evan. Sen den mest främmande, men helt underbart underhållande Christopher Mintz-Plasse som spelar den helt galne Fogell. Superbad var hans genombrott och tyvärr lär han hamna i komediträsket efter detta.

Dessa tre killar kan underhålla, men bara för att vara på den säkra sidan slänger vi in två "Kling och Klang"...poliserna Slater (spelas av Bill Hader som vi efter denna film kan se i Pineapple Express, 2008 och Tropic Thunder, 2008) och Michaels (Seth Rogen som numera får vara röst i allt animerat som produceras i USA, ex. Kung Fu Panda, 2008)

Varför allt detta "namedropping" då? Jo, för manuset suger igentligen, det handlar om tre killar som skall sluta High School och måste ha sex innan College. Lösningen: de skall ha den "bästa" avslutningsfesten någonsin, med massa alkohol...och vad bär upp en sådan löjlig handling? Jo, ensemblen. Den är väldigt bra, de fungera så otroligt bra tillsammans, och därför kan man sitta och skratta hela filmen igenom. Så nu kan ni skratta ikväll mellan 21:00-23:00 alla som har TV 1000 Family.

Inga kommentarer: