fredag 22 januari 2010

Body of Lies eller Gladiator

Om man inte vill se Let's Dance eller konståkning så finns det en film som kan vara underhållande en fredagkväll. Body of Lies (2008) av Ridley Scott...men denna film är väldigt förutsägbar och jag vill därför att man letar fram en av Ridley Scotts äldre höjdare, Gladiator (2000). Russell Crow spelar huvudrollen i båda filmerna, men är vassare som Maximus än Ed Hoffman.

Gladiator är en av de första och mer lyckade historiefilmerna under 2000-talet, det blev ju en "fluga" att skildra historia på vita duken efter den. Filmer som King Arthur (2004) och Troy(2004) blev bleka efterföljare.

I Gladiator följer vi Maximus och hans broders, Commodus (Joaquine Phoenix), som bråkar om vem som skall leda Rom efter deras faders bortgång. Commodus är den elaka, svartsjuka brodern som gör allt för att göra livet surt för Maximus. Men Maximus klarar sig gång på gång undan Commodus ondskefulla planer.

Denna film är kanske en aning klyshig, men aj, va snygg den är och skådespelet är riktigt bra och jag dras in i den gamla historien och tror på allt som serveras. Så låna denna film...istället för Let's Dance.

(Om ni har Canal+Hits så visas Body of Lies kl. 20.00)

Inga kommentarer: