tisdag 6 april 2010

Valentine's Day

1990 gjorde Garry Marshall succee med filmen Pretty Women där Julia Roberts spelade huvudrollen tillsammans med Richard Gere. 1999 kom den mindre lyckade "uppföljaren" Runaway Bride och nu 2010 kommer ytterligare en romantisk komedi av Marshall medRoberts, men utan Gere. Valentine's Day handlar mycket riktigt om den mest romantiska dagen av dem alla. Denna film känns lite som en Love Actually (2003) wannabe. Det är massor av kända skådespelare och det är små historier som kretsar runt varandra och vävs ihop. Det kan alltså bli riktigt bra, eller som oftast, apkasst!

Jessica Alba (Morley Clarkson) och Ashton Kutcher (Reed Bennett) är ett av paren och Reed jobbar på en blomsterfirma som har mycket att göra denna dag. Sedan kretsar det mesta runt honom på ett eller annat sätt. Katy Bates (Susan) spelar TVproducent och hos sig jobbar Jamie Foxx (Kelvin Moore) som lite missnöjd sportreporter. Patrick Dempsey (Dr. Harrison Copeland) spelar ett intressant dubbelliv som läkare. Topher Grace, ni vet Eric i "that 70's show" och Anne Hathaway (som är med i allt just nu- typ som Mikael Nyqvist i sverige) spelar mot varandra, en ganska oskyldig och charmig romans. Anne Hathaway jobbar på ett företag som drivs av Queen Latifah.

Märker ni mitt "name dropping"!?
Dessutom är Jessica Biel, Jennifer Garner, Shirley MacLaine och Julia Roberts med. Det är nästan så att jag vill skita i karaktärernas namn och låta skådisarna heta vad de heter. Det är precis så här det blir i filmen, skådisarna är så kända så man glömmer se själva filmen.

Dessutom är det för många delar att hålla reda på, det blir inget djup i de små berättelserna, en del skulle kunna vara riktigt intressanta, men de avbryts för att man skall hoppa till något annat och så håller det på hela alla hjärtansdag i Los Angeles. Dessutom är skådespelet överdrivet och ganska dåligt. Man har slängt in romantisk musik överrallt- får lite uppstötning av det...och fotot är ganska oinspirerande...

Kort sagt har Garry Marshall skjutit sig själv i foten när han valde detta filmprojekt. För mycket att berätta på för kort tid, överskattade och relativt dåliga kändisar gör att jag ser den amerikanska alla hjärtansdag mer som ett skämt är en kärlekensdag.

Valentine's Day (2010) 2.a bioaktuell

Inga kommentarer: