onsdag 28 april 2010

Knowing

Vad är det med April...var är filmerna? Hittade på en helt ok SciFi film med Nicolas Cage från förra året efter en del letande. Den fick inte någon direkt uppmärksamhet, men helt ok totts det.

1959 gräver en skola ner en tidskapsel som innehåller teckningar som barn har ritat. Tidskapseln får grävas upp 50 år senare, och då skall man jämföra barnens teckningar från då med nutid. 2009 grävs behållaren upp och i den klassen som skall få teckningarna går Caleb Koestler. Caleb är den enda som inte får en teckning i sitt kuvert, på hans papper är det massor av siffror.
Caleb känner att det är något med detta meddelande och tar med det hem. Calebs pappa, John (Nicolas Cage) var med vid uppgrävandet då han är lärare på skolan. Han tycker först bara att det är siffror, men sen tyder han ett mönster i det. Johns fru, Calebs mamma dog tragiskt i en brand för en kort tid sedan. John får fram att siffrorna berättar olika tragiska händelser, och att han skulle ha kunnat rädda sin fru om han haft detta papper tidigare. En jakt på att försöka stoppa nästa olycka och ett sökande efter den person som skivit papperat börjar.

Den är spännande och väl uppbyggd i början, sedan går det lite utör i slutet...tyvärr. Jag kan likna den vid Signs (2002) och the Missing (2003), men jag tycker den är bättre.

Knowing (2009) ikväll på TV1000 Action kl. 20.00

Inga kommentarer: