onsdag 7 april 2010

Edge of Darkness

Mel Gibsons nya film, där han spelar den tuffe Bostonsnuten Thomas Craven-känns lite som Riggs när han blivit gammal, ni vet Gibsons rollfigur i Lethal Weapon/Dödligt Vapen. För regin står Martin Campbell, mannen som gjorde Casino Royal (2006) Så nog skall man ha förväntningar på denna drama/thriller.

Tyvärr så blir det inte riktigt bra, det hela börjar med en ganksa långtråkig presentation av relationen mellan far och dotter...var frun/mamman tagit vägen får man inte något riktigt svar på. Sedan går det över till att dottern är hemma på besök, hon studerar på annan ort och det framgår tydligt att far och dotter glidit ifrån varandra. Och sen tar det fart, bang!!! Dottern blir skjuten. Först tror Craven att skurkarna försökte döda honom men de träffade hans dotter, men sen börjar det grävas och fram kommer en obehaglig sanning om ett företag där dottern jobbade.

Det går tyvärr för segt för att jag skall dras in i historien. Lite intressant är förgiftningsmomentet- får nästan lite Steven King vibbar...men annars känns filmen ospelad och tempot saknas. Tyvärr känns det som att Mel Gibson har gjort sitt i denna genre.

Edge of Darkness (2010) betyg: 2.a (Går på bio.)

Inga kommentarer: