torsdag 29 april 2010

the Curious Case of Benjamin Button

David Fincher en mästare bland filmskaparna, han står bakom filmer som Seven (1995), Fight Club (1999) och Zodiac (2007). Han är väldigt förtjust i Brad Pitt och i denna film om Benjamin Button får Brad ta på sig titelrollen.

Filmen är relativt enkel att förklara. Benjamin Button föds liten, men skrynklig- han föds gammal. Sedan växer han i storlek men föryngras i ålder, tills han mot slutet av sitt liv åter krymper till en bäbis. Ja, det är verkligen "a curious case", en otrolig historia om en mans liv. Man får följa med i hela hans liv, och träffa några av de färgstarka människor som haft stor inverkan på hans liv.

Det är en väldigt bra film, nominerad till 13 oscar- vann 3 för smink, visuella effekter och art direction som kan liknas med scenografi. Jag hade på tok för höga förväntningar på filmen när den kom. Jag tycker också att Brad Pitt har gjort sitt nu! Fram med de okända skådisarna!
Cate Blanchett är med och spelar Daisy som är Benjamins livs kärlek. Julia Ormond är också med i filmen, men den som jag tycker om är Queenie som spelas av Taraji P. Henson. Hon gör mycket för filmens början. Den är ju, som ni förstår väldigt lång, men ni kanske är lediga imorgon och då kan ni ladda upp inför sista april med denna film- torsdag är lill-fredag!

the Curious Case of Benjamin Button (2008) ikväll på Canal+Hits kl.22.00

Inga kommentarer: