fredag 9 april 2010

Dolores Claiborne

Slår ett slag för kvällens film på TV8, Dolores Claiborne. Ni som gillar böcker och Steven King vet redan att denna film bygger på boken. Regisserat har Santa Barbarasonen Taylor Hackford gjort, han kom senast med Ray (2004), men innan dess har han bland annat gjort filmer som An Officer and a Gentleman (1982) och the Devil's Advocate (1997).

Filmen handlar om Dolores (Kathy Bates) och hennes dotter Selena (Jennifer Jason Leigh). Dolores blir anhållen för mord på en äldre dam som hon jobbar hos, dottern Selena och Dolores har tappat kontakten, men nu tvingas Selena återvända hem för att hjälpa sin mamma. Selena bor i New York där hon blivit en erkänd reporter. När hon återvänder till sitt banrdomshem börjar hon gräva i familjens förflutna, och får bearbeta sin barndom som inte var den lättaste, allt för att hitta saker som kan frikänna Dolores.

Filmen var väldigt intressant både historiemässigt och fotomässigt när den kom. Den kalla blåa tonen i fotot var inte så vanligt. Filmen håller ganska bra än idag tycker jag, spännande och intessant och lite annorlunda.

Dolores Claiborne (1995) ikväll på TV8 kl. 20.00

Inga kommentarer: