måndag 27 februari 2012

and the Oscar goes to....

the Artist!! Men det var väl klart det! Bara för den inte kommit till Sverige än. Men då har vi ju något att se fram emot. 9 mars skall den komma till Sverige. Den andra filmen det gick bra för var Hugo, Martin Scorseses barnfilm. Den kommer den 16 mars. Dessa filmer fick fem Oscar var.
the Artist tog Bästa Film, Bästa Manliga Huvudroll (Jean Dujardin)- lite förvånad att inte Clooney fick den för sin roll i the Descendants, Kostym, Regi (Michel Hazanavicius) och Original Musik.

Hugo tog Art Direction, Cinematografi, Ljudklipp, Ljudmix och Visuella Effekter. Det märks att Hugo var 2011 års tekniska film.

Meryl Streep fick Oscar (hennes 3.e totalt) för Bästa Kvinnliga Huvudroll i the Iron Lady. Det hade varit otroligt olyckligt om hon inte fått den. the Iron Lady fick även Oscar för MakeUp.

Octavia Spencer fick, helt väntat, Oscar för Bästa Kvinnliga Biroll för filmen the Help. Christopher Plummer fick, också helt väntat, Oscar för Bästa Manliga Biroll för Beginners. Här hade jag en liten, liten förhoppning om att Max von Sydow för Extremely Loud & Incredibly Close eller Jonah Hill för Money Ball skulle få Oscarn.

Kanske var det the Descendents med George Clooney i huvudrollen som blev överraskningen, på ett negativt sätt. Filmen fick till slut bara en Oscar av fyra möjliga, för Manus för Film. Det var nog många med mig som trodde att den filmen skulle få fler Oscar, den fick fina utmärkelser vid Golden Globegalan.

Woody Allen fick gå hem med en Oscar för Bästa Original Manus för filmen Midnight in Paris.

Till slut vill jag nämna att Iran fick Oscar för Bästa Utländska Film för filmen A Seperation. Den vann även en Golden Globe.

Mer hittar ni såklart på www.oscars.org och www.oscars.com

Inga kommentarer: