söndag 19 februari 2012

Chronicle

Tre killar får superkrafter och först "leker" de mest med dom, men leken blir allvar och de tappar kontrollen. Nu sätts deras vänskap på prov. En mycket mörk sida framträder hos en av dom.

Andrew, huvudrollen, har bestämt sig för att filma allt i hans liv. Han har det tufft hemma, alkoholiserad pappa och dödssjuk mamma, och är mobbad i skolan, därför är det lite revansch att just han får superkrafter, eller?! Passande också att hans två polare, Matt och Steve, hämtar honom, så att de kan dokumentera sitt fynd. Ett fynd som visar sig ge dom oanade krafter.

Det har ju hänt att man lekt med tanken om superkrafter. Vilken superkraft vill man ha? Vad skulle man göra med den? Det skulle kunna vara dessa frågor filmen försöker svara på. Partytrick, talangshower, eller bara ta över världen...

Filmen är helt ok, lite smårolig, tragikomisk och händelsefull. Bra biofilm, men jag kanske inte tycker att den ger mig så mycket på ett djupare plan. Dialogen känns överspelad och ibland är val av foto jobbigt. Det är mycket amatörvideo (Andrews kamera) P.O.V- Point of View, och en del övervakningskamera. De flesta klippen är såkallade "jump cuts" och det kan också bli jobbigt i längden. Tur då att filmen håller sig under 90minuter.

Betyg: 3.a
Chronicle 2012

Inga kommentarer: