fredag 17 februari 2012

Extremely Loud & Incredibly Close

En otrolig/overklig historia i en verklig händelse. Tom Hanks och Sandra Bullock spelar föräldrarna till denna speciella pojke som bor i New York och får genomlida 11 september 2001. Thomas Horn heter pojken som spelar Oscar, pojken som är socialt missanpassad och tycker alla i sin omgivning är korkade. Han har en mycket speciell hjärna som talar om för honom att vara rädd och försiktig inför allt. Hans liv går ut på att lista ut och förstå sin omgivning. Något hans far förstår och har ett speciellt sätt att hjälpa honom med.

Max von Sydow finns med i en biroll. Det finns mycket historia bakom de olika människorna vilket ger djup. Men Oscar är lite FÖR osympatisk i mina ögon. Filmen har fått dålig kritik, men det håller jag inte med om. Den är innovativ, men inte verklig även om historien om Oscar och hans familj är placerad i en verklig händelse. Jag tycker det är ett bra sätt att mixa verklighet och fiktion.

Tom Hanks är bra, som vanligt, men Sandra Bullock tycker jag kanske inte ger något nytt. Men den är absolut värd att se.

Betyg: 3.a
Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Inga kommentarer: