lördag 1 maj 2010

Toy Story

Är du bakis, är det grått ute? Första maj bjuder på animerat i världsklass! Toy Story- nu är det förmodligen den svenskdubbade versionen som sänds, men den är inte så tokig. Björn Skifs lånade ut sin röst till Woody, cowboyen som har huvudrollen.

Woody är den populäraste leksaken för Andy. Men en dag får Andy en ny leksak, en Astronaut, Buzz Lightyear och nu är det Andy's favorit. Hur skall Woody hantera denna situation, och kommer Buzz att bli en i gänget bland alla leksaker som får liv så fort ingen människa finns i rummet?

Väldigt varm och skojig familjefilm. Pixars första långfilm som sedan banade väg för Toy Story 2, det kommer en 3.a inom en snar framtid (2010). I USA lånade Tom Hanks (Woody) och Tim Allen (Buzz) ut sina röster till huvudrollerna. John Lasseter regisserade filmen, han har bland annat gjort A Bug's Life (1998) och Cars (2006). Dessutom producerar han massor av animerad film, bland annat var han med på den Japanska animen Ponyo (2008) som kom i höstas. Innan han började med animerade långfilmer gjorde han animerade kortfilmer som han vunnit oscar för. Så han är en av mästarna på animation.

Toy Story (1995) idag på TV 3 kl. 14.25

Inga kommentarer: