onsdag 5 maj 2010

Titanic

Måste ju skriva om denna storfilm som slog så stort 1997. James Camerons största framgång hittills, han hoppades nog att Avatar (2009) skulle slå lika stort, men tyvärr. Titanic hade väldigt mycket dataanimerat/specialeffekter, Men skeppet lät byggas i realstorlek, dock bara halva...ekonomin satte stopp för att hela skeppet skulle kunna byggas. Det finns hur mycket extra material som helst om denna film, tipset är att inte se det, eftersom det förstör delar av illusionen.

Aldrig har så många sett en film där alla visste hur filmen skulle sluta. Detta kan ses lite som en tjejfilm eftersom kärlekshistorien tar upp det mesta av historien. Jack (Leonardo DiCaprio) och Rose (Kate Winstlet) tillhör olika samhällsklasser och det var inte ok för en ung kvinna som tillhörde överklassen att välja en fattig ung man, speciellt inte när hon är förlovad med en rik man.

Tänk nu inte "jag skall inte se den här filmen för alla andra har sett den", tänk istället "kan denna film verkligen vara så bra så att den förtjänade 11 Oscars?". Jag tycker kanske inte att den är riktigt lika bra idag som jag tyckte 1997, men den har en speciell plats i mitt filmhjärta...

Titanic (1997) ikväll på Canal+Drama kl. 21.00

Inga kommentarer: