tisdag 4 maj 2010

Pulp Fiction

Tunt med film i maj också, vet inte vad Canal+ och TV1000 tänker när de lägger vårtablån. Kallt och regningt ute, men visst- det är TV Seriekväll, men vill man inte titta på TVserier så kan man ta fram en av Quentin Tarantinos bästa filmskapelser. 7 Oscarsnomineringar, vann bara en Oscar- det var för originalmanus till Quentin och Roger Avery.



Bizarr, komisk och annorlunda handling, som innehåller fyra huvudhistorier som vävs samman. Pumpkin (Tim Roth) och Honey Bunny (Amanda Plummer) tänker råna en diner. Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) och Vincent Vega (John Travolta) är lönnmördare som skall ta tillbaka en stulen väska åt deras Boss, Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent Vega skall senare ta ut bossens fru Mia (Uma Thurman), då bossen är bortrest på affärer. Sista delen handlar om den äldre proffspoxare Butch Coolidge (Bruce Willis) som nu skall få betalt för att lägga sig i en match.

Filmen innehåller massor av kändisar, förutom de ovan nämnda är Eric Stoltz och Rosanne Arquette med och fyller en viktig funktion. Det händer otroligt mycket i filmen, och jag är så imponerad på hur filmen är skriven och ihopklippt. Denna film skulle ha kunnit bli helt obegriplig, men icke, den fungerar och kommer alltid att fungera!

Pulp Fiction (1994) bör ägas!!!!

Inga kommentarer: