söndag 21 mars 2010

Temple Grandin

Tänk att det aldrig går någon riktigt bra film på söndagar...söndagar är den dagen då det borde vara massor på TV att se. Då är de flesta lediga, det är oftast dåligt väder (godtyckligt, jag vet) och alla vill ligga kvar i sängen och mysa, eller vara bakis. Därför borde TV-kanalerna inse att matinéer är ett måste.

Nog om det, jag hittade en intressant film från 2010 och den är gjord för TV av mastodontproducenten HBO, ni vet det amerikanska produktionsbolget som står bakom "Sex & the City", Maria Full of Grace (2004), "Curb Your Enthusiasm" och massor av andra bra serier och filmer.
Temple Grandin spelas av Claire Danes, underbara Claire som är min Juliet, ni vet mot Leonardo DiCaprio 1996 i Baz Luhrmanns version. Denna film är en biografi så i Claires research satt hon och den riktiga Grandin och fikade och pratade i timmar hemma hos Claire i New York. Grandin är en av världens duktigaste vetenskapskvinnor, och hon har autism. Självklart säljer sig historien själv, men filmen är välgjord och kanske konstigt att den inte gick upp på vissa biografer, men det är billigare och enklare att göra film för TV, och i USA når dessa filmer en stor massa ändå. Jag är glad att Canal+ har valt att visa den i Sverige. SE DEN NU!!!

Temple Grandin (2010) ikväll på Canal+First 21.00

Inga kommentarer: