fredag 26 mars 2010

Practical Magic

Tjeeeeejfilm, blir det ikväll. Många trodde nog att det skulle bli något mer avancerat när Nicole Kidman och Sandra Bullock skulle göra film tillsammans. Men det blev mer annorlunda än avancerat. Practical Magic eller Magiska Systrar som den svenska titeln blev, handlar mycket riktigt om två magiska systrar. Dem är häxor...spännande, alla flickors dröm är väl att ha lite magiska krafter. Om killen inte gör som man vill, ja då är det bara att dra en formel och förhäxa honom lite lagomt. Så tänker i allafall Nicole Kidmans rollkaraktär, Gillian. Hon är den lite fritänkande och kanske "göra först, tänka sedan" systern. Sandra Bullock är Sally, systern som kämpar med att leva helt normalt, hon vill inte till något pris använda sina krafter. Men så en dag blir det lite för mycket problem, och det bästa sättet att lösa det på är...TEQUILA och MAGI!!!

Det är lite barn och fastrar/mostrar(föräldrarna dog tragiskt när flickorna var små) med i filmen också som sätter färg på det hela, självklart en "sexy hunk" polisen Gary Hallet (Aidan Quinn), vilken av systrarna som får honom får ni se, jag kan avslöja att det inte är på det normala sättet han skapats. Jga kan också avslöja att under tequilascenen så hade ensamblen druckigt riktig vara, så de ni ser är en full Kidman och en full Bullock (alla tjejer vill festa med dem nu!...kanske killar också).
Filmen är inte ett mästerverk om man tittar på hur den är gjord och man måste gilla lite galenskal och hela biten med häxor, trolldrycker och trollkarlar. Gillar man serien "Förhäxad" så gillar man denna film. Fram med Tequilan, bjud hem tjejkompisarna och njuuut en stund framför TV.n

Practical Magic (1998) ikväll på TV8 kl. 20.00

Inga kommentarer: