tisdag 16 mars 2010

Slumdog Millionaire

Nu skall vi se...detta är en helt klart överskattad film, den vann Oscar för bästa film 2008, då den stod mot Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk och the Reader alla dessa filmer är bättre än Slumdog Millionaire. Danny Boyle fick dessutom en Oscar för bästa regi, det kan jag också tycka sådär om, men jag förstår att Oscarn går till regissören som gjort den bästa filmen, det är ju tackvare regissören filmen blev så bra.

Varför skall man se denna överskattade film då? Jo, den är filmad digitalt, och det märks knappt, det är alltså en historisk film på det planet. Detta innebär låga kostanader och möjligheter till omtagningar. Färgerna är vackra, skådespelet helt ok, musiken är bra- tror den fick en Oscar för bästa låt också...ja, den kammade hem många statyetter...8 st...
Men över till handlingen, det handlar om en fattig pojke, Jamal, i Indien, och hur han hamnar på TV-Showen "vem vill bli miljonär" i Indien. Han vill att hans barndomskärlek skall se honom så att de kan hitta tillbaka till varandra (asfjantigt-men en viss charm uppstår i det). Det roliga i filmen är hur han tackvare sin hårda uppväxt klarar av fråga efter fråga i TV-showen och hur producenterna blir mer och mer irriterade att en gatupojke skall vara så smart...så första timmen sitter jag på helspänn och tycker filmen är asskön...men sen går det utför. Trotts detta tycker jag man skall se filmen.

Slumdog Millionaire (2008) ikväll på Kanal+ Drama 21.00

Inga kommentarer: