torsdag 11 mars 2010

No Country for Old Men

En av mina favoritfilmer visas på TV ikväll, och den fanns med på min 2000-talets bästa filmlista så måste jag ju lobba för den. En klar 5.a men Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin och Woddy Harrelson i en del av rollerna. Det är bröderna Coen som står bakom filmen, och den belönades med 4 Oscars, för bästa film, bästa regi, manus och biroll till Bardem.

Det handlar om en man, Llewelyn Moss (Josh Brolin) som hittar en bil och runt bilen har en slakt av männsikor ägt rum. Ingen har överlevt, men kvar i bilen finns en säck med pengar. Dilemma: Spara eller gå till polisen? Men självklart finns det någon mer som är ute efter pengarna, en skurk utan dess like, Anton Chigurh (Javier Bardem) och kan gå genom vatten och eld för att få säcken. En jakt påbörjas och i den jakten blandar sig sedan polisen i form av Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones).

Filmen har ett skönt tempo, och den är lång. Den är snyggt gjord och skådespeleriet blir inte bättre än så här. Skurken som spelas av Javier Bardem är den läskigaste i historien, frisyren gör halva jobbet. Den här filmen får man inte missa!

No Country for Old Men (2007) ikväll Canal+ Drama 21.00

Inga kommentarer: