måndag 8 mars 2010

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Från regissören Chris Columbus som gjort Harry Potter and the Sorceres's Stone (2001) och Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) kommer denna action/fantasyfilm för ungdommar. Filmen handlar om Percy Jackson (Logan Lerman) som är en ung pojke som tror han lider av ADHA och dyslexi, men han är egentligen en halvgud- alla barn med dessa symptom, misströsta ej, ni är halvgudar.

Detta får han reda på när guden Zeus (Sean Bean) blixtar har försvunnit och han anklagar Poseidons (Kevin McKidd) son, som då är Percy, för att ha stulit dom. Det framgår inte vad Percys motiv till detta skulle vara...ett litet minus i manuset. Hades (Steve Coogan) kliver också fram som den riktigt elaka guden, han kidnappar Percys mamma, Sally (Chaterine Keener) och vill ha Zeus blixtar i byte. Problemet är bara att Percy har inte blixtarna. Han beger sig till Helvetet för att förklara detta och få tillbaka sin mor. Samtidigt som allt detta händer så skall en tradig kärlekshistoria vevas in...ja, det är inget jag tycker behövs.


Filmen innehåller väldigt många kändisar Uma Thurman, Rosario Dawson och Pierce Brosnan syns också i viktiga roller. Kanske är det Uma Thurman som Medusa som gör filmen en aning komisk och underhållande. Annars är skådespelet från den unge Logan Lerman som jag inte hört talas om tidigare godkännt och han ser väldigt bra ut så bli inte förvånade om vi har en ny flickidol.

Det är annars en snygg film med bra effekter. Det är absolut en biofilm som underhåller, dick inte i närheten av Harry Potter. Den hade helt klart potensial, men manuset är inte tillräckligt bra. Jag tycker man skulle blandat in Gudarna ännu mer, och inte förmänskligat deras känslor så mycket. Kärlek i filmer, och känslor för den delen blir lätt överflödigt och fånigt. Men en bra matiné på söndagen.Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) 3.a

Inga kommentarer: