lördag 27 mars 2010

The Long Kiss Goodnight

Först, GRATTIS QUENTIN TARANTINO!!!! på den ack så viktiga 47års dagen!

Sen måste jag tipsa om TV5 under kommande vecka, kl 21.00 måndag-onsdag alla CSI fans så går trilogin vi väntat på. Tre avsnitt då CSI Miami, CSI NY och CSI vävs ihop. YEA!!!!

Anyways...det märks att det är lördag om man slänger ett öga på TV tablåerna. Ikväll var det väldigt mycket att se:
SVT1 visar fortsättningen på milenniumserien och Aviator (2004), TV4 kör komedi, Night at the Museum (2006) efter körslaget (där jag håller tummarna för Kalle Moreus), TV6 visar Wyatt Earp (1994) hyffsad västernfilm med Kevin Costner. Så kan jag ju säga att TV1000 och Canal+ visar bland annar Memento (2000) och Benjamin Button (2009) så det är svårt att välja...jag lovar att detinte finns något att se imorgon söndag...


Men jag tänker lobba för en gammal goding på TV3. The Long Kiss Goodnight, med Geena Davis, som slog igenom i Thelma & Louise (1991) och sedan inge gjort något bra förrän denna film, och sen blev det viktigare med familjen...eller? Jag har inte sett henne i något nyligen.


Samantha Caine, eller Charly Baltimore som hon nog egentligen heter, lider av en minnesförlust. Hon lever ett lugnt och tryggt familjeliv tills en dag då hennes förflutna hinner ikapp, och det är inte ett förflutet att leka med. Till hjälp tar hon en detektiv, Mitch som spelas av den Fabulous Samuel L. Jackson. Han har dock ingen aning om vad han ge sig in på.


Storyn är enkel att ta till sig, det är skurkar och en cool tjej som fajtas och den är faktiskt ganska välgjord. Skådespelet är bra och denna film är oförtjänt underskattad. Underhållningsvärdet är högt, och det är en film som man blir sittandes vid när den går på TV. Det är små komiska detaljer som förgyller den. Så vill man se lite action som inte är speciellt djupt- look no further!


The Long Kiss Goodnight (1996) ikväll på TV3 kl 21.30

Inga kommentarer: