torsdag 25 mars 2010

Lethal Weapon 4

Så var det sista filmen i quadrilogin, Richard Donner har även gjort denna film, och det är samma ensamble, Mel Gibson som Riggs, Danny Glover som Maurtaugh, Joe Pesci som Leo Gets (ja, han är med i denna också...och tyvärr är han mest tragisk och dryg), Rene Russo som Lorna Cole och så kan vi slänga in en till komiker...Chris Rock som detektiven Lee Butters, men han är faktiskt helt ok. Spelar seriös och smart, så det är ingen nackdel att ha med honom. Just det, skurken är Jet Li, och han räddar den här filmen måste jag säga. Detta var Jet Li's väg in i Hollywood, men efter denna har han ju bara spelat snäll och meningslös asiatpojke som kan sparkas...men här är han elak, och det är kul!

Storyn börjar bli lite lätt och platt också. I denna film så har en kinesisk skurkliga kommit till Los Angeles för att frita en av deras män/bror som hamnat i fängelet. Det kretsar en hel del kring att våra "hjältar" Riggs och Murtaugh börjar bli för gamla för det här...och att nu vill båda gå i pension, typ...

Nej, filmen är inte som den första två, det kan man inte förvänta sig heller. Fajterna är helt ok, och Jet Li gör sitt jobb väl. Detta är dock mer en actionkomedi med halvtaskiga repliker som kastas hit och dit, än en hårdkokt polisaction. Men har man sett de andra tre så ska man se denna också...vem vet kanske blir du positivt överraskad.

Lethal Weapon 4 (1998) hyr den (filmerna kommer på 9.an på måndagar)

Inga kommentarer: