torsdag 19 maj 2011

Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides

Fjärde filmen och ny regissör- Rob Marshall- får prova lyckan. Han har bland annat gjort musikalfilmen Chicago (2002). Producent är Jerry Bruckheimer och självklart är det Disney som ligger bakom filmen. Jack Sparrow (Johnny Depp) är tillbaka i ytterligare ett äventyr till havs. Denna gång börjar filmen med att någon utger sig för att vara Kapten Sparrow. Självklart får Jack tag i bedragaren, och då börjar äventyret mot ungdomens källa. Människan har länge fascinerats av evig ungdom. I äventyret finns förrutom Spanska kungligheter Kapten Barbossa (Geoffrey Rush), som nu jobbar under Britisk Krona och Blackbeard (Ian McShane) med sin dotter Angelica (Penélope Cruz).

Denna film är mer som den första filmen och det är ett gott betyg. Film två och tre var lite för effektfixerade för att jag skall tycka de är bra. Men det är olika regissörer, de tidigare filmerna är regisserade av Gore Verbinski. Men filmen är en aning lång, det blir lite långtråkigt ibland, och lite för mycket dialog som känns onödig. Dessutom finns den en kärlekshistoria mellan "gudapöjken" Philip (Sam Claflin) och en underskön sjöjungfru som inte riktigt blir bra, den blir för fånig. Mindre dialog och man hade ändå förstått att de fattat tycke för varandra.

Lite Indiana Jones är det över äventyret, och det är helt ok. 3D tekniken fungerar bra också- kanske har man fått koll på denna teknik nu.

Familjefilm med lite otäcka inslag, men absolut en biofilm.
Betyg 3
Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides (2011)

Inga kommentarer: