måndag 9 maj 2011

Fast 5 eller Fast & Furious 5

Jaha, ytterligare en film som inte riktigt är min "kopp med te"! Men gillar man bilar som kör fort så är detta kanske något intressant. Den första filmen i serien tyckte jag var ok, den andra missade jag, den tredje tyckte jag var väldigt dålig och även den fjärde. Det är Justin Lin som regisserat trean och fyran, samt nu femman. Men ett plus är det att Vin Diesel, Paul Walker och Jordana Brewster ställer upp igen. Dessutom får de förstärkning av Dwayne Johnson-a.k.a the Rock.

Manuset märker jag snabbt att det inte är så genomtänkt. Brian O'Conner (Paul Walker) är föredetta polis som nu hamnat på andra sidan lagen. Dominic (Vin Diesel) har hamnat i lite klister och drar givetvis med sig gänget. De befinner sig i Rio de Janeiro, Brasilien- så flygfoto är mäktiga. Bilarna är coola. Men kärleksstoryn mellan Brian och Mia (Jordana Brewster) är dryg. De är i fejd med en korrupt affärsman, och för att bli kvitt skall de genomföra en sista kupp, och konfrontera honom.

Ja, vi känner igen det, eller? Det känns som en välanvänd story i actiongenren, mest för att man måste ha ett manus för att få göra en film.

Jag tycker inte denna film är så bra, den är inte nyskapande, har ett kasst manus och skådespelet är inte speciellt bra. Men snygga bilar, en del coola scener i Rio- mäktiga bilder, och the Rock höjer faktiskt filmen en aning. Men ha inte för höga förväntningar!

Betyg: 2.a
Fast 5

Inga kommentarer: