fredag 20 maj 2011

Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl

2003 bodde jag i USA, 2003 låg Disney's produktionsbolag risigt till, 2003 regisserade Gore Verbinski tidernas Piratfilm och räddade Disney!!!

Toppskådisarna hade redan skrivit under kontraktet! Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport och Jonathan Pryce m.fl. hade ingen aning om att filmen skulle bli en sådan framgång så den skulle få uppföljare.

Storyn är enkel. På havet pågår ett krig mellan priater och deras olika skepp. Kapten Jack Sparrow (Depp) är den sanna ägaren av the Black Pearl, men har förlorat det till Kapten Barbossa (Rush). Men Barbossa har lyckats få en förbannelse över sig och nu måste han samla guldmynt, få blood från en speciell person och först då kan förbannelsen hävas. Ok, historien är inte så simpel kanske, men enkel nog för att man snappt skall förstå vad äventyret går ut på. Kemin mellan skådespelarna är bra, foto och musik perfekt. Specialeffekterna är sparsamt tilltagna, och woweffekten uppstår när man äntligen får se vad förbannelsen går ut på.

Det finns inte många filmer inom "pirat-genren", så denna film är ett måste!!! Komiken är väldigt bra och jag hittar inga fel på den. Absolut en av mina favoriter.
Imorgon kollar vi in den första uppföljaren: Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest (2006)

Inga kommentarer: