onsdag 23 mars 2011

Bruce Willis

Säg så här, det är tur för Bruce Willis att Quentin Tarantino gillar honom som skådis, för annars hade risken varit stor att han var arbetslös idag.

Mest känd är han för Die Hard, där han spelar polisen John McClane. Första filmen kom 1988,andra 1990, tredje 1995 och fjärde 2007...och alla fyra är ok, jag gillar trean bäst!
Ett tag befann han sig i SciFi actionfacket, och han gjorde absolut inte bort sig i Twelve Monkeys (1995) eller the Fifth Element (1997). Men sedan hände det något...
Armageddon kom 1998 och var en mycket dålig film där han var mer ett sömnpiller än actionsnubbe! Efter denna flopp (och flera därefter) dröjde det tills han återförenades med Tarantino (Succé i Pulp Fiction 1994) 2005.
Tarantino "gästregisserade" i Sin City, där Bruce fick rollen som Hartigan. Rodriguez (Tarantinos bästa vän) gillade Bruce i Sin City, det är alltås Rodriguez som står som regissör för den mäktiga filmen. Detta ledde till ytterligare ett sammarbete i Planet Terror (2007).
Idag har Willis råd att göra B-action om han känner för det, eller vad sägs som the Expendables (japp, han är med där och skall vara med i uppföljaren) eller Die Hard 5...

Inga kommentarer: