måndag 10 januari 2011

the Town

En film som fått bra betyg på Imdb och jag förstår verkligen inte varför. Ben Affleck spelar bankrånaren Doug MacRay som i princip tagit över jobbet efter pappan, Stephen MacRay (Chris Cooper). De använder sig av olika masker vid de olika rånen, och de är som en "Unit"/specialister som utför rånen. De lever nära inpå varandra mellan rånen som de får tilldelade av en Irländare Ferige (Pete Postlethwaite, gick bort 2 Januari i år R.I.P). Vid ett rån uppstår ett onödigt gisslandrama. Redan här blir jag förvånad...Varför?

Det är inte MacRay som tar gisslan, men det är han som skall kolla upp så hon/gisslan Claire (Rebecca Hall) inte kan avslöja dom, då FBI jagar dom. Det blir riktigt dåligt skådespel från dessa och relationen är inte trovärdig för 5öre...Claire öppnar sig för MacRay på ett konstigt vis, på 2min vet han allt om henne...snark!

Bankrån har vi sett förr, och därför sätter detta ämne extra press på filmskaparna. Tyvärrr håller det inte här heller. Det är några få scener som för mig att skratta, men finessen saknas helt. Jag är inte på någons sida och jag vill bara att filmen skall ta slut!!! Den knasiga i rånarligan, James, eller Jim, spelas av Jeremy Renner och han är ok, hans roll är den man skall irritera sig på och avsky- det gör jag.

Kan nämna att Blake Lively är med som misslyckad hora/knarkbrud/mamma/ex till MacRay. Blake är känd från Gossip Girl. Men hon är kass både här och i Gosspi Girl.

Betyg 1
the Town (2010)

Inga kommentarer: