söndag 23 januari 2011

The Green Hornet

Ny actionfilm om superhjältar, regi av Michel Gundry, killen som regisserat Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) och The Sience of Sleeping (2006). I huvudrollen Britt Reid/the Green Hornet ser vi Seth Rogen, han har även varit med och skrivit manuset. Kanske därför han spelar huvudrollen... Cameron Diaz spelar sexig sekreterare och som sidekick Kato ser vi Jay Chou. Tom Wilkinson spelar pappa James Reid och kanske den största rollskrällen, Christoph Waltz spelar skurken Chudnofsky, ni vet Christoph Waltz från Inglourious Basterds (2009).

The Green Hornet var från början en radio show som senare blev en populär serietidning och på 1940 talet blev det även en TVserie. Under 1960 talet blev serien stor på TV. 1966 kom en TVserie där Bruce Lee spelade Kato. The Green Hornet är väldigt lik Batman på många sätt, pappa James Reid är en framgångsrik affärsman som driver en tidning, The Daily Sentinel. James var ingen bra far och när han dör (av ett bistick- allergisk reaktion) måste Britt ta över tidningen, något han inte alls är intresserad av. Han vill bli superhjälte. När han en dag vaknar och får en kaffelatte som smakar illa börjar han fundera på hur allt skall gå, och vem var det som gjort hans kaffe under alla dessa år? Han har sparkat alla hembiträden, förutom en som kan berätta att det var tjänaren Kato som gjorde kaffe i huset (herrgården). Kato blir genast återanställd och dessutom hittar Britt en sidekick i Kato...jo, de skall bli hjältar, men istället för att alla skall veta att de är hjältar skall de framställas i media som the "bad guys". De bär rockar, hatt och en grön ögonmask när de på nätterna slåss mot skurkar.

Är detta bra då? Njea- Seth Rogen som the Green Hornet är kass, han spelar såååå korkad och spelar över på ett drygt sätt. Det händer dessutom ingenting i filmen, den är bara platt. Det roligaste är Katos kaffemaskin som han byggt själv. En del lite halvcoola slowmobilder, men det räcker inte för att rädda filmen. Christoph Waltz får för lite plats och det känns tråkigt. Jag vet inte vad de har försökt göra, men denna film ligger miljoner mil i oändlighet bakom Batmanfilmerna och Ironman...kanske hamnar den i samma hög som Daredevil (2003) och Elektra (2005).

Men visst, underhållning är det väl...
Betyg: 2
The Green Hornet (2011)

Inga kommentarer: