fredag 30 november 2012

De fem Legenderna

Dags för ett animerat äventyr a la Dream Works. Denna gång är det den onde Beck som vill sprida mörker och fruktan över världen. Att få alla barn att sluta tro på de fyra legenderna, Jultomten, Påskharen, Tandfén och Sandmannen är Becks plan. Men gubben i Månen genomskådar Beck och väcker den femte legenden, Jack Frost, för att hjälpa de andra i kampen om hopp.
Det är bara ett problem, Jack Frost kanske inte vill bli en legend...kanske vill han ha sovmorgon och bara jobba när han vill...Detta passar den onde Beck prefekt. Men något får Jack Frost att ändra sig.

Det är en snygg film, men kanske lite lång och utdragen på vissa ställen. Jag såg filmen i 3D och det passade de fartfylda sekvenserna bra. Rösterna på svenska är ok. Kanske är figurerna på gränsen till påfrestande. Dessutom verkar Jultomten vara från Ryssland...?? Bäst är Sandmannen som glimmar och får barnen att drömma söta drömmar. Beck är ganska läskig när han sprider mardrömmar, och bitvis tror jag de minsta barnen tycker filmen är ganska otrevlig. Men en bra familjefilm som är bra på bio, men inte kanon.

Betyg. 3.a
De fem legenderna (2012)

Inga kommentarer: