måndag 16 april 2012

Laxfiske i Jemen

Lasse Hallström gör film av Paul Torday's bok med samma namn. Boken är en satir över människor och dess makt...och lite fiske.
Dr. Alfred Jones (Ewan McGregor) för ett helknasigt uppdrag, att plantera lax i Jemen. Dr. Jones är en fiskeexpert vid "National Centre for Fisheries Excellence" i London. Men den stenrike Schejken Muhammed vill ha sin lax! Han vänder sig till England. I England ser man en form av chans att förbättra sin popularitet i mellanöstern, den har gått ner en gnutta under Irakhändelserna. Det är Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas) som håller i trådarna och Harriet (Emily Blunt) försöker hjälpa till utan att bli tokförälskad i Dr. Jones. Något som misslyckas, men det är ingen överraskning.

Vi vet alla att Lasse Hallström och romantik går hand i hand. Vi vet också att brittiska skådespelare är experter på romantiska komedier. Detta kan inte bli fel, det spelar ingen roll om man är helt ointresserad av sportfiske, man tittar på filmen i vilket fall.

Schejk Muhammed spelas av den Egyptiske skådespelaren Amr Waked, en kille ni kanske känner igen från Contagion (2011) och Syriana (2005). Han och McGregor spelar väl tillsammans. Ja, jag hittar inte mycket fel. Detta är en "feel good" film för alla som gillar Engelska romantiska komedier.

Detta är Battleship's motsats!

Betyg: 3.a
Laxfiske i Jemen (2012)

Inga kommentarer: