söndag 22 april 2012

21 Jump Street

1980talets serie, som gav Johnny Depp en push, får nytt liv. Denna gång får den lovande Jonah Hill (Superbad 2007, Moneyball 2011) och B skådisen Channing Tatum rollerna som skall få filmen intressant. Det handlar, som bekant, om två poliser som går "under cover" som två studenter för att stoppa droglagning i en skola.
Jenko (Tatum) var den populära killen i skolan och Schmidt (Hill) var "nörden". Efter skolan vill båda gå vidare till polisyrket, och inser där att de borde bli bästa vänner eftersom de kan varandras svagheter. Efter utbildningen blir de snabbt omplacerade, efter en tabbe, till ett "under cover" jobb i en skola. Ett fall då en pojke dött av en överdos gör att polisen uppmärksammar en ny drog. Jobbet är att hitta langaren/langarna och de som gör drogen. Jenko ser fram emot uppdraget, medan Schmidt blir nervös.

Detta udda par är ganska uttjatat nu, och de komiska skämten ät väldigt ojämna. Idén är att personerna byter plats inom det populära...ja, det fungerar så där. Jag skrattar några gånger, men Jonah Hill, som varit genialisk i tidigare filmer, känns ointressant. Jag vet inte om han inte får utrymme, eller om hans kollega är så tråkig så han också blir tråkig. Kanske fokuseras det för mycket på humor istället för spänning. Trotts förstärkning i slutet så blir det inte mycket av filmen, tyvärr.

Alla som var fan till TVserien bör spara på förväntningarna. Kanske skrattar en del, främst killar skulle jag tippa, åt detta...men den kommer fungera bättre på TV.

Betyg: 2
21 Jump Street (2012)

Inga kommentarer: