måndag 9 april 2012

Dr. Seuss' the Lorax

Lite musik, lite färgglatt, men inte mycket mer att bjuda på. Filmen är baserad på boken med samma namn och marknadsföringen har lagt mycket fokus på att de är samma skapare som till Dumma Mej (2010), som var en riktigt bra barnfilm.

12årige Ted bor i en oäkta och plastig stad och är förtjust i flickan Audrey. Audrey gillar träd, riktiga träd. Men hon har aldrig sett en riktigt. Ted vill imponera på henne och börjar sökandet efter ett riktigt träd. För att komma vidare i trädsökandet måste han höra historien om Loraxen, en bitter men charmigt djur som vill skydda sin värld. Ja, lite märkligt kanske för att vara en barnsaga, men det är klart det finns moral i sagan. Man skall vara rädd om luften vi andas, och naturen...

Skurken är girig och självisk...ja, precis som alla andra skurkar vi ser i barnfilmen.

Tyvärr tycker jag inte man når upp till Dumma Mej- standarden. Filmen är inte så pricksäker, lite seg och musiknumren ganska tråkiga. Skurken är ointressant och tyvärr är Ted också ganska ointressant. Loraxen är inte med så mycket som jag önskat. Nej, detta blev inte så bra som det kunde ha blivit. Men den har en del ljuspunkter som får mig att le ibland.

Betyg: 2.a
Dr. Seuss' the Lorax (2012)

Inga kommentarer: