lördag 11 juni 2011

Kung Fu Panda 2

Den charmige pandan Po (Jack Black) och hans krigare Furious Five (Tigress-Angelina Jolie, Monkey-Jackie Chan, Mantis- Seth Rogen, Viper- Lucy Lui och Crane- David Cross). Master Shifu- Dustin Hoffman) är givetvis tillbaka i Yodastil. Denna gång är det "the inner Peace" som skall hittas och avgöra det hela. Po har börjat drömma om sitt förflutna, om sina föräldrar. Han har alltså avslöjat för sig själv att hans biologiske far inte är gåsen...

Samtidigt smider den elaka påfågeln Shen (Gary Oldman) onda planer då han med fyrverkeriets konst vill ta över Kina. Shen har även en historia ihop med pandorna- lite Ramsesinspirerat vågar jag hinta om.

Filmen är nästan lika rolig som den första filmen. Det är en enkel story att följa och roliga/tokiga skämt slängs in. Längden är perfekt, ca 80 min. Det är ett tydligt moralbudskap i den: det är inte hur historien tar sin början som avgör, det är hur du väljer att fortsätta historien. Men andra ord, det är aldrig försent!

Vi får hoppas på lite regn snart så ni kan gå på bio med era barn, eller varför inte bara gå själv och få sig ett gott skratt?!

Betyg: 3.a
Kung Fu Panda 2 (2011)

Inga kommentarer: