lördag 26 maj 2012

Men in Black 3

Inte kan väl detta vara bra?! Men det är klart, får man med originalskådisarna Tommy Lee Jones och Will Smith och dessutom kryddar upp det med Josh Brolin och Emma Thompson så blir man lite nyfiken.

Vi får träffa Boris, han är inte Ryss utan utomjording och skurk. 1969 hade Boris och agent K (Tommy Lee Jones) en liten dust. Boris förlorade den dusten och hamnade i finkan...på månen. Men 40år senare tar han sig ut och skall hämnas. Hämnden skall gå till genom en tidsresa tillbaka i tiden där Boris vill vinna deras dust. Detta går till en början bra, men agent J (Will Smith) tänker rätta till det en gång till och vi hänger med honom tillbaka till den 15 Juli 1969...ja, ni kan ju googla vad som hände i USA det datumet. Det blir i allafall väldigt bra på film. Dessutom har man lyckats väldigt bra med slutet och en del detaljer är med från de första två filmerna.

Det är alltså ett ovanligt bra manus för att vara en tredje film, men kanske skulle man ha skippat filmen om man inte haft ett bra manus. Eller kanske hade Skådespelarna tackat nej då.

Emma Thompson spelar agent O...vi kan likna henne vid M i James Bond, hon är Chefig. Josh Brolin spelar en ung agent K och han gör det så bra så bra. Josh Brolin är en mäktig skådespelare som man ser på film, man läser sällan om honom i skvallertidningar (i allafall i Sverige) och man vet lite om honom. Men i No Country for Old Men (2007) spelade Tommy Lee Jones och Josh Brolin mot varandra och det gick ju bra...i denna film spelar de inte mot varandra, men det verkar vara en bra idé att ha med dessa två stjärnor i samma film.

Filmen är i 3D och det fungerar riktigt bra. En sevärd biofilm.

Betyg: 3.a
Men in Black 3 (2012)


Inga kommentarer: