måndag 10 oktober 2011

Johnny English Reborn

Det var ett tag sedan vi såg Rowan Atkinson på bio, och det var 2003 vi såg honom som Johnny English. Johnny English är den komiska varianten på James Bond, och nu när det går lite trögt på Bondfronten får vi alltså hålla till goda med Johnny English, som i denna film har pånyttföds.
English har gått under jorden efter ett misslyckande som agent i Mozambique. Men nu blir han åter inkallad till Special Secret Service MI7 då den Kinesiske premiärministern är hotad. Han får snart reda på att det finns en organisation vid namn Vortex som består av tre agenter som kommer från KGB, CIA och MI7...han kan med andra ord inte lita på någon.

Filmens manus känns lite bättre än den första filmen som kom 2003, men skådespelarna är inte i klass med den filmen. I den första Johnny English fanns bland andra John Malkovich med, vilket är en komisk skådespelare när han vill. I Reborn får vi en blek Dominic West och en ganska alldaglig Gillian Anderson (Scully från X-Files). Nej, istället låter man allt landa på en ganska gammal Rowan Atkinson. Detta fungerar ganska bra, men inte ens Mr. Atkinson kan vara rolig i 2h.
                                                       (Johnny English...eller Gargamel?)
Filmen är förutsägbar, men när man håller det enkelt och ger lite tid till det komiska så kommer även gapskratten. Det är många komiska scener och jag tycker jag blir underhållen. Tyvärr finns det delar som känns onödiga och vissa scener där man försöker att tvinga fram något komiskt och det blir misslyckat- skratten uteblir. Men komedier är det svåraste som finns att göra, det gäller finness och tajming.

Sammanfattat: det finns underhållningsvärde i filmen, men ha inte för höga förväntningar. Den är inte sämre än fösta filmen, men inte heller bättre.

Betyg: 2
Johnny English Reborn (2011)

Inga kommentarer: