lördag 5 december 2009

Couples Retreat/ Trubbel i Paradiset

Eftersom jag får vänta på min julsaga så tänkte jag lätta upp helgen med en komedi...men det blev mer tragedi av det hela.


Filmen, Couples Retreat, handlar om fyra par, Dave (Vince Vaughn) & Ronnie (Malin Åkerman), Joey (Jon Favreau) & Lucy (Kristin Davis), Jason (Jason Bateman) & Cynthia (Kristen Bell) och Shane (Faizon Love) & Trudy (Kali Hawk). Paret som har lite problem med sitt förhållande är Jason coh Cynthia. De har letat på en resa till en paradisö. Men de vill nu få med sig deras vänner. Resan ser först ut att vara en klassisk sparesa med massa frivilla aktiviteter som går att välja till. Självklart döljer det sig något bakom den paradisliknande fasaden.

Till en början innehåller filmen för mycket förklarande dialog, det blir väldigt tydligt att filmskaparna vill förtydliga allt för oss i publiken. Det blir svårt att identifiera sig med någon av karaktärerna, (eftersom ingen pratar så i verkligheten) vilket kan vara viktigt om man vill att filmen skall beröra...men i detta fall verkar det inte vara viktigt. Det finns absolut ingen finess i berättartekniken. Peter Billingsley har regisserat filmen, han är relativt ung och har bara regisserat the Sacred Fire(1994) tidigare som floppade. Han är igentligen skådespelare, han har bland annat varit med i Ironman (2008). Han skall nog återgå till den sysselsättningen för att regissera är lite för komplicerat!

Men visst, det kan inte vara lätt att regissera en så tramsig och intetsägande historia, den blit lite roligare mot slutet, men den suger verkligen och inte ens Jean Reno kan rädda den.

Malin Åkerman som spelar Ronnie ger ett vekt intryck och jag ser henne mer som en Cameron Diaz wannabe än en talangfull skådespelare...nej, detta fick mig inte på bättre humör...

Betyg: 1

Inga kommentarer: