torsdag 18 oktober 2007

Resident Evil

Genre: Thriller, Skräck, SciFi, Action

Resident Evil handlar om ett laboratorium som ägs av Ubrella Corporation. I första filmen ligger laboratoriumet i en byggnad som kallas för Kupan, eller the Hive, under jorden.
I laboratoriumet pågår olagliga experiment, och byggnaden är styrd och skyddad av en artificiell intelligens, The Red Queen, en mycket kraftfull dator. Forskare inom företaget har tagit fram ett virus som får död vävnad, och döda celler att återfå liv. Viruset har testats på hundar, aldrig på människor. Det finns ett motvirus, men det måste tas direkt efter att man blivit smittad. Får viruset tid på sig att sprida sig så finns det inget man kan göra förutom att döda individen som blivit smittad. För att döda en smittat måste man gå mot huvudet eller nacken.

Viruset är hemligstämplat, men hemligheten kommer ut när någon anställd bestämmer sig för att tjäna pengar på viruset, samtidigt som andra vill avslöja det hemska för samhället och få ett slut på Umbrella Corporations vansinniga experiment. Viruset släps ut i byggnaden och the Red Queen vidtar åtgärden att döda alla i byggnaden, tyvärr har viruset redan spritt sig genom ventilationssystemet och döda människor förvandlas till blodtörstiga zombies. En specialstyrka skickas in för att stoppa vansinnet.


Detta är en kort sammanfattning av historien om Resident Evil, filmerna som bygger på TV- Spelet, det finns just nu tre filmer, men bli inte förvånad om det kommer fler. Alla manus är skrivna av Paul W.S. Anderson. Första filmen är även regisserad av honom. Andra filmen, Apocalypse, är regisserad av Alexander Witt. Den tredje filmen, Extinction, är regisserad av Russell Malcahy.

Inga kommentarer: