torsdag 25 oktober 2007

Ed Belfour! Överskattad legend eller publikmagnet
Många trodde och hoppades nog att nyförvärvet Ed Belfour skulle göra debut i Leksandskassen igår, den 24 Oktober i Ejendals Arena mot Nyköping. Men dagen innan hade man redan gått ut med att Läck skulle stå även denna match och att Ed Belfour inte ens skulle vara ombytt.

Matchen var helt ok utan stjärnan. Även om Leksand hade spelet igenom alla tre perioder så var Nyköping farliga, främst i första perioden. Det var ju trotts allt Nyköping som gjorde första målet. Men sedan tog det stopp, Leksand tog hem matchen med 4-1.

Matchens värd var självaste Ed Belfour, men som sagt han var inte ens ombytt. Legenden fick istället skriva atografer i första periodpausen. Men min fråga är fortfarande obesvarad: är han verkligen så bra som han en gång var? Nog för att han platsar i Allsvenskan, men vist känns det konstigt att en etablerad NHL målis kommer och skriver kontrakt med ett Allsvenskt lag. Vist förstår jag att han inte vill vara kvar i NHL om han inte får vara förste målis, men det låter konstigt om han inte fick några andra erbjudanden. Men det positiva är väl att han drar publik, det fanns iallafall 1000 fler i publiken igår, och då var han inte ens på isen.

Det skall bli kul att följa Leksand denna säsong, men nog tycker jag Läck fyller platsen som förste målis väl. Vi får se vad som händer.

Inga kommentarer: