söndag 2 september 2012

the Bourne Legacy

En till om Jason Bourne...men utan Bourne och det kan bero på Matt Damon som verkar fått nog av att spela hjälten...precis som Tom Cruise som tröttnade på Mission Impossible och sin roll Ethan. I båda filmerna löser man problemet med the Avengers-stjärnan Hawkeye eller kanske mer känd som Jeremy Renner.

Jason Bourne finns fortfarande kvar i skuggan av nya problem som främst gäller ett program de kallar outcome. Agenter skall "städas" undan och dessa agenter har manipulerats på kemisk väg. En form av doping om ni vill. Aaron Cross (Jeremy Renner) är en av agenterna som inte tänker städas undan. Men det är inte bara agenterna som skall röjas ur vägen, även kemisterna måste tystas. Detta går inte enligt plan när en, dr. Marta (Rachel Weisz), lyckas överleva. Aaron behöver hennes hjälp och de blir ett par på flykt.

Vem jagar då?

Kanske undrade ni varför inte Edward Norton dök upp i the Avengers som the Incredible Hulk...Ja, jag har inget bra svar på detta...eftersom Renner hinner med alla filmer, men Norton dyker upp här som utredare och skurk. Så kändisar har regissören och manusförfattaren Tony Gilroy lyckats samla.

Tony Gilroy har även skrivit manus på de tidigare Bourne-filmerna, men detta är första han regisserar och det blir lite för mycket James Bond och actionscener vi redan sett. En ok actionfilm, men inte lika bra som de tidigare filmerna. Men den avslutas fint med Moby.

Betyg: 3
the Bourne Legacy (2012)

Inga kommentarer: