söndag 9 september 2012

Hamilton 2

Det är enkelt, Hamilton skall frita en dotter till en nära vän. Hamilton är även gudfar till flickan. Men här har man missat en hel del foto...eller klippning. Dialogen känns, tyvärr som vanligt, konstlad och onaturlig. Skådespelet är godkänt men lite bristande och redigeringen/klippningen blir filmens fall. I dessa actiondraman spelar antalet bilder per detalj en avgörande roll. Det är där Hollywood vinner alla gånger. Vill man visa finess så behöver man bilder av samma sak från flera olika vinklar och av olika mått. Här hoppas det ganska osmidigt mellan tid och rum och viktiga detaljer får lite tid.

Själva fritagningen är det man väntar på och den är ändå ok. Början på filmen är också bra och man bäddar för en finfin "cliffhanger" som man av någon oförklarlig anledning sedan skiter i. Hamilton blir tagen i slutet av filmen och vi kommer till samma "rum" där filmen tog sin början. Alla vet att det väntas en till film, Hamilton 3: I hennes majestäts tjänst (2013), och eftersom man inte stenhårt håller sig till böckerna kunde man ha lämnat filmen här. Istället tas vi vidare och filmen får ett riktigt slut.

Jag är besviken på denna film, den första var bättre, dock ingen superfilm. Jag trodde kanske man skulle kunna få till något mer denna gång. Ett litet plus är dock att man målar upp amerikanerna som maktkåta skitar som vänder kappan efter vinden och "spelar på alla hästar för att försäkra sig om vinst". Liten tröst...

Man kan absolut vänta tills filmen kommer på TV.

Betyg: 2
Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter (2012)

Inga kommentarer: