fredag 10 augusti 2012

Vilken biosommar...

Regn, regn och åter regn. Ja, nog har detta varit den bästa BIOsommaren någonsin... Tyvärr kändes det som att filmerna var få och kanske inte de bästa.

Ice Age 4: Jorden skakar loss, var en ok upplevelse, men nog trodde jag mer på den.

Svenska komedin Cockpit var helt ok, lite bättre än jag väntat mig, men så hade jag mycket låga förväntningar.

Samtidigt som Cockpit hade den amerikanska storfilmen Abraham Lincoln: Vampire Hunter premiär. Vampyrer måste vara ute snart... men inte Tim Burton som producerat filmen. Filmen är snygg och absolut en biofilm, men den når inte riktigt hem.

Nej, sommarens storfilm som många av oss väntat på var/är Christopher Nolan's the Dark knight Rises. Batmanfilmen som avslutar den nya trilogin från Nolan. En mörk, vacker actionfilm om en hjälte vi aldrig får nog av. Batman är ett fenomen inom fantasi/serievärlden och Nolan har lyckats berätta en del av historien om honom på ett cinematografiskt sätt som ingen tidigare gjort. Denna film är precis lika bra som de två första.

Det var några av sommarens filmer, vad kommer då i höst? Närmast får vi ha lite koll på Total Recall, finns ju en film från 1990 där Arnold Schwarzenegger spelar Douglas Quaid/Hauser, men nu är det Colin Farrell som spelar den rollen. Snabba Cash II kommer också i augusti samt the Bourne Legacy- som kan floppa totalt nu när Matt Damon tröttnat.

September bjuder bland annat på Hamilton och Resident Evil. Dessutom kommer en dokumentär om Olof Palme.

Oktober känns lite som en Bond, James Bondmånad. Skyfall kommer äntligen!!!

November blir en Breaking Dawn (del 2) månad...kommer detta någonsin ta slut?!

Inga kommentarer: