fredag 6 januari 2012

New Year's Eve

Jaha...då har vi en uppföljare till Valentine's Day (2010)...
Även i denna film bygger man filmen runt kärleken och man slänger in massor av kändisar. Namedrop startar: Robert De Niro, Halle Berry, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Zac Efron (tonårstjejernas dröm), Jon Bon Jovi och Hilary Swank...sen orkar jag inte rabbla fler namn, men ni lär känna igen fler av skådisarna.

Garry Marshall har regisserat denna romantiska komedi...han misslyckades med Valentine's Day och nu känns det lite som att han vill göra ett nytt försök. Många skådespelare från Valentine's Day är med i New Year's Eve. Vi får följa med olika individer under nyårsnatten i New York. Det mest intressanta hade varit att få se dokumentärfilm fån alla förberedelser inför detta gigantiska jippo som New York bjuder på. Vi får se en del iscensatta händelser kring nyårsfirandet, vilket är ok. Sen blir det pannkaka när man skall presentera alla karaktärer som man skall ha koll på...historierna drar inte jämt och allt är väldigt förutsägbart.

Love Actually (2003) blandas gärna ihop med denna genre, men den filmer är mer av ett romantiskt drama som berättas helt fenomenalt. Denna film är en romantisk komedi, den svåraste genren att ge sig på. Det handlar otroligt mycket om att ha en supermanus och skådespelare som har tajming i repliken. Jag kan avslöja att både Valentine's Day och New Year's Eve saknar båda delar. Denna film är bättre än Valentine's Day...men inte mycket. Det känns som att man försöker för mycket, filmen bara måste lyckas. Hollywood målar upp något som inte riktigt finns, och det enda som jag tycker är lite småkul är "tävlingen" mellan de höggravida kvinnorna. Vem kommer föda först och kommer barnet vara 2012 förstfödde?

Men detta är för mig det enda komiska. Jag höjer därför ett VARNINGENS finger för dessa filmer!!!

Betyg: 1
New Year's Eve (2011)

Inga kommentarer: