onsdag 18 januari 2012

50/50

Trodde detta skulle vara mer av en komedi, men det visade sig snabbt vara allvarligare än så. En 27årig man (Joseph Gordon-Levitt) jobbar på radio, har en "fin" flickvän och till synes en ok bästa vän (Seth Rogen). Efter att ha sökt vård för en ömmande rygg kommer det fram att han har en cancertumör i ryggraden. Detta vänder upp och ner på honom och hans värld. Han söker hjälp hos en terapeut, som visar sig vara på tok för ung... Han har otroligt svårt att berätta om sin cancer för sin mor (Anjelica Huston) som i sin tur kämpar hårt med hans pappa som lider av alzheimers.

Ja, historien är ganska otrolig, men den är inspirerad av en verklig historia. Karaktärerna är ganska extrema och det är den biten som skall ge filmen en komisk touch, vilket fungerar oftast, men inte alltid. Seth Rogen (Superbad och Pineapple Express) är en känd komiker och så fort det kommer en film med honom förväntar jag mig att få skratta.

Filmen är absolut sevärd, men alltså inte så rolig som man tror när man ser rollistan...50/50 är % av chansen att överleva.

Betyg: 3
50/50 (2011) 

Inga kommentarer: