tisdag 16 augusti 2011

Captain America: the First Avenger

Denna film är en presentation av ytterligare en actionhjälte. 2012 kommer filmen The Avengers och där kommer Captain America, Ironman, Black Widow, Thor och en del andra hjältar att sammanstråla för att rädda världen. Alltså kan det vara bra om man har sett Thor, Ironman och varför inte Hulken innan.

Ett vinnande val är att filmen går tillbaka till 1940-talet och andra världskriget, precis som serietidningen, för annars hade detta blivit på tok för fåningt. Nu blir det istället ganska trovärdigt, och när dessutom Steve Rogers (Captain America) är en spinkig "underdog" så blir det lite komiskt. Tommy Lee Jones spelar Colonel Phillips och gör det helt ok, men nog har Tommy Lee Jones hamnat i ett fack. I detta fall stör det dock inte. Stanley Tucci spelar Dr Erskine, mannen bakom Captain America. Captain America spelas av den ganske okände Chris Evans som gör ett bra jobb. Det är dock inte hans kropp i början av filmen utan den får vi tjejer och vissa killar njuta av efter en stunds filmtittande.

Ja, nog är filmen klyshig och manuset enkelt. Det är den gode Captain America mot den onde Red Skull, som spelas av Hugo Weaving, ni vet agent Smith i the Matrix. Red Skull vill ta över världen och är djupt troende på gudar...ja, där kommer då Thor in...dessutom avslutas filmen...hm, kanske skall jag inte avslöja detta...jo, men de flesta har nog koll på det. I slutet flätar vi samman allt med Ironman genom Nick Fury.

Jag såg filmen i 3D och det var ok, men det är bara en gång jag tycker man utnyttjar effekten riktigt bra...och ni märker säker när om ni ser den. Nu väntar man bara på the Avengers...

Betyg: 3.a
Captain America: the First Avenger (2011)

Inga kommentarer: