tisdag 26 april 2011

World Invasion: Battle Los Angeles

Ytterligare en krigsfilm a la Sci-Fi. Rymdvarelserna anfaller!!! Först tror man det är meteorer som är på väg mot jorden, men när de saktar ner vid landning i vattnet började man ana något lurt. De stora städerna var nu under anfall och vi får följa marinsoldaterna i Los Angeles som försöker få fram information om rymdvarelserna. Vad är de ute efter? Hur dödas dom? Sgt. Nantz (Aaron Eckhart) skall precis gå i pension men blir återinkallad för att hjälpa en ung löjtnant med att leda en pluton. Deras jobb är att flytta på evetuella civila som finns kvar i Santa Monica området utanför L.A.

Kan lägga till att Michelle Rodriguez finns med i filmen, detta är en tjej som hamnat i krigsfilmsfacket. Hon har varit med i Avatar (2009) och Resident Evil (2002), bland annat.

Denna film påminner mycket om Independence Day (1996). En del nya effekter, men annars är den lite väl överspelad och jag gillar inte alls dialogen. Jonathan Liebesman (gjort bland annat the Texas Chainsaw Massacre: the Beginning) hade dock en del intressanta idéer om hur man skulle filma detta. Han ville ha dokumentärkänsla i bilden, och det innebär rörlig kamera. Sedan funderade han även på 3D effekten, men insåg snart att det skulle bli för mycket. Han testade även att filma en del digitalt med Red camera, men insåg att man förlorar kvalité i bilden. Ja, så den är filmad på vanlig filmbas, 35mm.

Bilderna är annars ok, speciellt i krigssekvenserna. Men jag tycker kanske man använder den rörliga kameran en aning mycket i början, innan "TV-Spels" kriget sätter fart. Detta är dock helt klart en biofilm. Men ha inte för höga krav, det är mest specialeffekter och överspelade repliker som flyger.
Betyg 3.a
World Invasion: Battle Los Angeles (2011)

Inga kommentarer: