tisdag 19 april 2011

Sucker Punch

Zack Snyder har innan denna film gjort Dawn of the Dead (2004), 300 (2006) och Watchmen (2009)...här är det utan tvekan 300 som står ut. I denna film får vi följa "Baby Doll" (Emily Browning känd som Violet i Lemony Snicket) som blir inlagd på psykhem av hennes onda styvfar. Här träffar hon Sweet Pea (Abbie Cornish), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens- High School Musicalfilmerna) och Amber (Jamie Chung). De blir behandlade genom en alternativ värld där det är dom som är de starka...mm, en aning flummigt, speciellt när de lever på en bordell i den alternativa världen.

Filmen bygger alltså mycket på skådisarnas sexappeal! Och tjejerna är snygga, och i deras alternativa värld kan dessutom Baby Doll dansa och sätta alla på bordellen i trans, detta leder till att de kan smida och utföra en flyktplan. Men i deras flykt förflyttar vi oss ytterligare ett steg in i en annan dimension- där specialeffekterna är hela behållningen. Det är som i ett TV-spel, och när dessutom Scott Glenn dyker upp känner jag mig underhållen.

Men man skall ha klart för sig att manuset är så absurt och stört...horor på ett psykhem...och om man vill se filmen skall det vara för specialeffekterna och slowmotionbilder. Hela den första biten i filmen som leder oss fram till psykhemmet är väldigt snyggt gjord. Musiken och bilderna är en njutning, tyvärr är skådespelet och manuset dåligt. Men jag lämnar biografen skrattandes och nöjd över den absurda upplevelsen, så besviken är jag inte. Kanske undrar lite över vilka som är filmens egentliga publik...den är från 11 år...och visst är det "Girl Power", men på ett lite väl "amerikansk-baby doll- i-Japansk-skoluniform" vis...Men för all del, se den!

Sucker Punch (2011) betyg 3

Inga kommentarer: