lördag 19 februari 2011

True Grit

Bröderna Coen är tillbaka och då är det bara att bege sig till biografen! 2007 gjorde bröderna No Country for Old Men, en klar 5.a. Den filmen tog sin plats i westernmiljö, och många av deras filmer är inspirerade och ger en känsla av vilda western, men denna gång beger vi oss till western "for real"! Dessutom är huvudrollen en 14åring flicka ute efter hämnd!! Jepp, det kan bara bli bra, eller?

Känner du igen idén? Då kanske du har sett True Grit (De Sammanbitna) från 1969 där John Wayne spelar Sherrifen...och massa andra älde kändisar är med, detta är alltså en remake!

Mattie Ross (Hailee Steinfeld) är den 14åringa flickan som får sin fader mördad av Tom Chaney (Josh Brolin) en lömsk man, minst sagt...eller bara korkad? Hennes mor har fullt upp med att ta hand om småsyskon så Mattie vet att rättvisan måste hon fixa själv. Mattie söker upp Sheriffen Cogburn eller "Rooster" (Jeff Bridges) för att få hjälp. Men det är svårare än hon trodde att få honom att hjälpa till. Texas Rangern LeBoeuf (Matt Damon) dyker också upp i hela hämndarbetet.

Hailee Steinfeld är ett okänd stjärna, men gör ett ganska övertygande jobb, sedan kan jag inte vara besviken på Bridges, Brolin eller Damon. De gör ett bra jobb, men filmen når inte riktigt ända fram, det är något som får filmen att tappa fart och den blir lite, lite seg ibland. Men den är underhållande och man kan se den flera gånger.

Betyg: 4
True Grit (2010)

Inga kommentarer: